zondag 5 juni 2016

Space invaders!

Bij een bezoek aan Geologisch Museum Hofland mochten we niet alleen de schatten van onze eigen planeet bewonderen, maar kwamen we ook oog in oog te staan met een heuse alien. De meteoriet (want daar gaat het natuurlijk over) was tentoongesteld in een glazen kist met een gat erin. Net als vele duizenden handen voor ons, mochten wij even voelen aan dit buitenaardse wonder. Erg indrukwekkend!
Vriend Jim is een groot verzamelaar van edelstenen, mineralen en andere 'ouwe troep'. Toen we hem het verhaal over de meteoriet vertelden, rende hij meteen naar zijn eigen 'museum' en kwam terug met een aantal prachtige knikkers gemaakt van materiaal van een meoriet en een stukje hemelglas, ofwel tektiet:

Ook kregen we een plat schijfje, waardoor bij Chris onmiddellijk de raderen begonnen te draaien: dat zou een prachtige hanger kunnen worden.


Zo'n ruimte-hanger scheeuwt natuurlijk om een zonnesteen, een maansteen, een sterrobijn en een stersaffier. En in een mooie opaal vind je af en toe een complete galaxy!


Nu houden we sowieso al erg van het universum-thema, dat onder andere terugkomt in de Viking-lunula's en maanhangers van Erwin.


En Chris houdt van alles wat glimt, dus die heeft weinig aansporing nodig om op zoek te gaan naar een aantal prachtige sterrobijnen en -saffieren.Het plaatje meteoriet is afkomstig van een ijzermeteoriet, dus voor we met de hanger aan de slag kunnen, moeten we eerst uitzoeken hoe we het ijzer het beste kunnen verwerken. Je wilt natuurlijk niet dat je dierbare hanger spontaan begint te roesten! Ook moeten we uitvogelen hoe het ijzer van de meoriet het beste gecombineerd kan worden met edele metalen. Het ontwerp is dus nog lang niet uitgekristalliseerd en dit wordt dan ook een langetermijnproject.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten