woensdag 3 februari 2016

Home sweet home

Vorig jaar zijn we van start gegaan met onze eigen edelsmederij. Omdat we niet meteen verwachtten dat we zouden gaan binnenlopen, besloten we een voordelige plek te huren voor ons atelier. De ideale oplossing bood zich aan in de vorm van anti-kraak huren, ook wel anti-leegstand huren genoemd. Je huurt dan tijdelijk een ruimte in een pand dat te koop of te huur staat. Grootste voordeel: de enorm lage prijs. Grootste nadeel: elk moment kan er een brief op de mat vallen dat je een maand later het pand moet verlaten. Sommige huurders hebben de mazzel dat ze jarenlang op dezelfde plek kunnen blijven zitten. Helaas was dat voor ons niet het geval.

Ons eerste pand was fantastisch: we huurden een compleet klaslokaal in een leegstaand kinderdagverblijf. Het was licht, ruim, rustig, goed uitgerust, dichtbij en we konden naar hartenlust ons gang gaan.
Na een halfjaartje was het echter al voorbij: het pand werd verkocht. Enerzijds pech, aan de andere kant een meevaller: op dezelfde dag kwam er een ander pand beschikbaar, dat nog dichter bij huis was (letterlijk 'om de hoek'!) en zelfs nog ruimer. Met veel plezier (en bloed, zweet en tranen) hebben we dus de hele inboedel verhuisd naar het nieuwe atelier.


Ook hier hebben we een aantal maanden met veel plezier gewerkt, totdat ook dit pand verkocht werd. Blijkbaar kleden we de boel zo leuk aan dat geïnteresseerde kopers gelijk overstag gaan. ;-)

Wat nu te doen? Weer een ruimte huren aan de andere kant van de stad? Weer de hele boel verhuizen, met het risico dat het voor korte duur zou zijn? We zagen het eerlijk gezegd niet zo zitten. Drie keer verhuizen binnen een jaar vonden we eigenlijk wel genoeg. Vandaar dat we zijn gaan kijken wat de mogelijkheden waren om een atelier aan huis te beginnen. Dat heeft wat voeten in de aarde gehad, maar: het is gelukt!

Vanaf nu werken we heerlijk in het comfort van onze eigen woning. En zonder reistijd, dus 'even' iets afmaken hoeft geen uur meer te duren. We hebben de grote werkbank verruild voor twee individuele stavelijen, waardoor we gezellig naast elkaar zitten. We zijn dus weer in bedrijf en gaan enthousiast aan de slag met een nieuwe generatie huisgemaakte sieraden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten